Smażone a gotowane

Gotowane potrawy są z pewnością zdrowsze. Dlatego tez wiele osób chorujących na wiele przypadłości, chcące schudnąć, lub nabrać masy starają się zawsze jeść zdrowo, mało kalorycznie, bez dodatku dużej ilości cukrów, węglowodanów. Na pewno bardzo dobrym rozwiązaniem jest w takim przypadku przygotowywanie zup z warzyw, bez dodatku śmietany, maki, czy innych dodatków z tłuszczem, lub ciężkostrawnych. Z pewnością zupy na bazie ziemniaków są najpopularniejszymi na naszych stołach. Pierwszoplanowa rola ziemniaka, jako wiodącego warzywa na naszych stołach jest wiec chyba niepodważalna. Dlatego tez ziemniaki, jak również marchew, pietruszka, seler, por, cebula, występuje w zupach polskich dość często. Zupy jak również dania pieczone, bez dodatku tłuszczu powinny być przygotowywane przez osoby otyłe, przez cukrzyków, przez osoby chorujące na nadciśnienie, po zawałach serca, z problemami tarczycowymi, czy też z problemami z wrzodami, z jelitami, czy tez z przemianą materii (np. zespół metaboliczny). Smażone potrawy oczywiście są smaczne, i większość polaków nawet ze względu na ich wygląd i smak, przygotowuje je i je na obiad, czy tez na kolacje. Bardzo dużo również słodkich i tłustych frykasów znajduje się w diecie polaków, które niestety wpływają również między innymi na nabranie masy ciała.

Leave a Reply

Tematyczne
  • Smażone a gotowane
    Gotowane potrawy są z pewnością zdrowsze. Dlatego tez wiele osób chorujących na wiele przypadłości, chcące schudnąć, lub nabrać masy starają się zawsze jeść zdrowo, mało kalorycznie, bez dodatku dużej ilości …
  • Transport a nasza codzienność
    Transport okazał się mieć niemałe znaczenie w rozwoju cywilizacji oraz wielu innych dziedzin. Dziś możemy z całą pewnością stwierdzić, że jesteśmy wręcz uzależnieni od dobrodziejstw, jakie niesie ze sobą transport. …
Najnowsze komentarze
    Sierpień 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031