Smażone a gotowane

Gotowane potrawy są z pewnością zdrowsze. Dlatego tez wiele osób chorujących na wiele przypadłości, chcące schudnąć, lub nabrać masy starają się zawsze jeść zdrowo, mało kalorycznie, bez dodatku dużej ilości cukrów, węglowodanów. Na pewno bardzo dobrym rozwiązaniem jest w takim przypadku przygotowywanie zup z warzyw, bez dodatku śmietany, maki, czy innych dodatków z tłuszczem, lub ciężkostrawnych. Z pewnością zupy na bazie ziemniaków są najpopularniejszymi na naszych stołach. Pierwszoplanowa rola ziemniaka, jako wiodącego warzywa na naszych stołach jest wiec chyba niepodważalna. Dlatego tez ziemniaki, jak również marchew, pietruszka, seler, por, cebula, występuje w zupach polskich dość często. Zupy jak również dania pieczone, bez dodatku tłuszczu powinny być przygotowywane przez osoby otyłe, przez cukrzyków, przez osoby chorujące na nadciśnienie, po zawałach serca, z problemami tarczycowymi, czy też z problemami z wrzodami, z jelitami, czy tez z przemianą materii (np. zespół metaboliczny). Smażone potrawy oczywiście są smaczne, i większość polaków nawet ze względu na ich wygląd i smak, przygotowuje je i je na obiad, czy tez na kolacje. Bardzo dużo również słodkich i tłustych frykasów znajduje się w diecie polaków, które niestety wpływają również między innymi na nabranie masy ciała.

Leave a Reply

Tematyczne
  • Rdza wrogiem samochoduRdza wrogiem samochodu
    Obecnie, jedynie niektórzy z kierowców posiadają samochody, których karoseria jest stworzona z włókna węglowego, czy aluminium. Wtedy jednak, właściciele aut mogą uniknąć dużego problemu, jakim jest rdza uszkadzająca pojazd. Pomimo …
  • Smaki FrancjiSmaki Francji
    Jeśli jedziemy do innego kraju, dajmy na to do Francji, wtedy skupiamy swoją uwagę nie tylko na zabytkach, które możemy zobaczyć czy też na ludziach, jakich poznajemy albo na języku, …
Najnowsze komentarze
    Październik 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031