Smażone a gotowane

Gotowane potrawy są z pewnością zdrowsze. Dlatego tez wiele osób chorujących na wiele przypadłości, chcące schudnąć, lub nabrać masy starają się zawsze jeść zdrowo, mało kalorycznie, bez dodatku dużej ilości cukrów, węglowodanów. Na pewno bardzo dobrym rozwiązaniem jest w takim przypadku przygotowywanie zup z warzyw, bez dodatku śmietany, maki, czy innych dodatków z tłuszczem, lub ciężkostrawnych. Z pewnością zupy na bazie ziemniaków są najpopularniejszymi na naszych stołach. Pierwszoplanowa rola ziemniaka, jako wiodącego warzywa na naszych stołach jest wiec chyba niepodważalna. Dlatego tez ziemniaki, jak również marchew, pietruszka, seler, por, cebula, występuje w zupach polskich dość często. Zupy jak również dania pieczone, bez dodatku tłuszczu powinny być przygotowywane przez osoby otyłe, przez cukrzyków, przez osoby chorujące na nadciśnienie, po zawałach serca, z problemami tarczycowymi, czy też z problemami z wrzodami, z jelitami, czy tez z przemianą materii (np. zespół metaboliczny). Smażone potrawy oczywiście są smaczne, i większość polaków nawet ze względu na ich wygląd i smak, przygotowuje je i je na obiad, czy tez na kolacje. Bardzo dużo również słodkich i tłustych frykasów znajduje się w diecie polaków, które niestety wpływają również między innymi na nabranie masy ciała.

Leave a Reply

Tematyczne
  • Gotowanie we Włoszech
    Włochy, mają całkiem ciekawe państwo, gdzie można wiele zobaczyć, jak i jeszcze całej masy rzeczy się nauczyć. Wszystko, co się znajduje w poszczególnych kuchniach włoskich, może dać nam niekiedy niesłychanie …
  • Czy motocykliści rzeczywiście są tacy źli?
    Wiele ostatnimi czasy słyszy się niepochlebnych opinii wypowiadanych przez kierowców na temat motocyklistów. Często zarzucane im „grzechy” to nagminne łamanie przepisów, zwłaszcza tych dotyczących ograniczania prędkości. Wiele z tych zarzutów …
Najnowsze komentarze
    Czerwiec 2017
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930